A FIABCI

Az 1951-ben alakult FIABCI 60 tagországban működik és a világ több tízezer neves ingatlanszakértője alkotja a tagságot - ezáltal egy teljes mértékben globális multidisciplináris ingatlanszakmai  hálózatot alkot.
A FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (FIABCI World Prix d'Excellence), amelynek célja a világ legsikeresebb ingatlanfejlesztéseinek kiválasztása és megjutalmazása. A pályázat kizárólagos jogú sajtótámogatója a Wall Street Journal, amely az eredményhirdetés napján teljes oldal terjedelemben mutatja be a nyertes pályázatokat és alkotóit.  A nemzetközi pályázat  elbírálásának fő szempontja a FIABCI alapelveinek megfelelően az, hogy "az adott ingatlanfejlesztés mennyire szolgálja a társadalmi érdekek érvényesülését", vagyis az, hogy a megvalósult létesítmény hogyan javítja az adott település lakosainak életkörülményeit, ellátását, valamint mennyire elégíti ki a felhasználó igényeit. A zsűri értékeli a projekt koncepcióját, az építészeti kvalitását, a kivitelezés minőségét, az alkalmazott műszaki megoldások színvonalát, a környezettudatos fejlesztést és a beruházás gazdasági eredményeit. Éppen ezért a díj elnyerése egy igen jelentős eredmény, és a FIABCI World Prix d’Excellence logo viselése komoly szakmai elismerés jelképe.


A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat

Az 1997-ben indított  Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat története egyben a magyar ingatlanfejlesztés kialakulásának és fejlődésének tükre is, hiszen a nemzetközi normáknak megfelelő  ingatlanfejlesztés hazánkban a múlt század kilencvenes éveiben kezdődött. Ekkor jelentek meg az első befektetési céllal megvalósított irodaházak, ezt követte a bevásárló központok építése a kilencvenes évek közepén, majd az ezredforduló óta megindult a lakásépítés. Ezzel párhuzamosan  rohamosan nőtt az új  logisztikai és ipari parkok száma és beindultak az idegenforgalmi célú beruházások. 


A pályázat eddig lebonyolított tizenöt  fordulójára  nevezett  több, mint   280 projekt reprezentálja a rendszerváltás óta eltelt időszak legjobb alkotásait és a  pályázatok anyaga alapján nyomon követhető  a szakma fejlődése és a tendenciák változása..
A FIABCI Magyar Tagozata többek között azzal a céllal indította útjára a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, hogy elősegítse a magyarországi ingatlanfejlesztők részvételét a FIABCI World Prix d'Excellence elnevezésű nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázatán.
A kitűzött célt sikerült elérni, hiszen a magyar pályázat győztesei több első díjat és különdíjat nyertek a nemzetközi pályázaton.
A XVI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat szervezői abban a reményben indítják útjára a pályázatot, hogy ez alkalommal is magas színvonalú fejlesztéseket neveznek a versenyre és a magyar pályázat győztesei sikerrel fognak részt venni a FIABCI  World Prix d`Excellence pályázaton és 2015 májusában a Kuala Lumpurban  tartandó nemzetközi eredményhirdetés alkalmával is magyar győztesekről kapunk hírt.



irodakereso.info