A portfólió három irodaháza, a Kálvin Center, a Duna Office Center és a Baross 52 együttes bruttó bérelhető területe közel 30.000 m2. A Váci úti irodafolyosó kiemelt pontján található Duna Office Center átfogó felújítását követően jól felszerelt és egyben költséghatékony területek állnak majd a nagyobb bérlők rendelkezésére. A Kálvin Center és a Baross 52 irodaépületek fejlesztésével a meglévő és a leendő bérlők jobb minőségű kiszolgálására lesz lehetőség.
 
A sikeres Eiffel Tér Irodaház fejlesztését is lebonyolító ConvergenECE Hungary, azonosította, tárgyalta és vezette a 30 millió eurós befektetést az Europa Capital számára, valamint a továbbiakban a portfólió vagyonkezelője lesz. A ConvergenCE sokrétű szakértelemmel és helyismerettel rendelkező csapata végzi majd az irodaházak felújítási, újrapozícionálási és
bérbeadási feladatait.
 
Alan Vincent, a ConvergenCE ügyvezető igazgatója hozzátette: “Öröm számunkra, hogy az Europa Capitallal való tíz éves együttműködésünket egy ilyen jelentős befektetéssel tudjuk megünnepelni. Az épületek lokációja kiváló, és az elvégzett beruházások, valamint az új menedzsment tevékenysége már a közeljövőben érzékelhető előrelépést fog jelenteni."
 
Robert Martin, az Europa Capital közép‐ európai területekért felelős vezetője szerint: “A portfólió megszerzése kiválóan illeszkedik a stratégiánkba. Olyan jó elhelyezkedésű épületeket keresünk a közép‐ európai régió fővárosaiban, amelyek alapvetően jó állapotban vannak, de alultőkésítettek, és komoly vagyonkezelési munka szükséges a bennük rejlő lehetőségek teljes kiaknázásához. A most megvásárolt irodaépületek esetében, a beszerzési árra is alapozottan kialakított vonzó bérleti feltételek is biztosítják az új bérbeadásokat, amelyekkel már rövid idő alatt is láthatóvá válik a portfólió értéke.”

 


ConvergenCE