HÁRMAS TÉRKIHASZNÁLÁS

Általános használatban, az Avis Budget Group BSC 250 négyzetméteres lobbyjának recepció felőli része, fehér tolófallal lezárva, 146 négyzetméteres váróteremként, az ügyfelek fogadására szolgál. A fennmaradó, hátsó tér, újabb tolóajtóval két részre szeparálható. Az így kialakuló konferenciatermekben kb. 30 fő ültethető le, széksoros elrendezés esetén. Azonban, ha több ember elhelyezésére van szükség, a két előadó összenyitásával az is lehetségesé válik.

 


A „KETTŐ AZ EGYBEN” KONFERENCIATEREM ELŐNYEI


Ha harmincnál több fő részére szerveznének előadást, akkor a két konferenciaterem közti tolófal eltolásával, egy nagyobb, tárgyalásra, oktatásra vagy akár előadásra is alkalmas tér hozható létre. Asztalok elhelyezése nélkül, széksoros elrendezés esetén, kb. 60 fő befogadására alkalmas konferenciaterem nyerhető. Asztalokat elhelyezve, U alakú elrendezés esetén, nagyméretű, közel 30 fős tárgyaló is kialakítható. Mindez a könnyen mozgatható, Moveo bútorok segítségével egyszerűen és gyorsan történhet. Az előadókban használt Moveo asztalok további előnye, hogy használaton kívül, asztallapja szorosan a láb mellé billenthető, így tárolása viszonylag kevés helyet igényel a szomszédos bútorraktárban. A tároló helyiség falán fahatású burkolat és izgalmas minta található.



A MADÁRFÉSZEK DESIGN MARKÁNS MEGJELENÍTÉSE


Az említett, izgalmas vonalvezetésű „madárfészek” motívum, nemcsak a konferenciaterem oldalfalán jelenik meg, hanem a lobby egészében is érvényesül, több felületen. A grafit fekete színű, lendületes motívum nemcsak a falon, hanem a belső árnyékolókon és a szomszédos helyiségek áttekintő ablakain is felfedezhető. A sötét minta, a függőleges felületeken kívül a padlón is visszaköszön, hisz az Interface FLOR szürke modulszőnyegének világos, cikázó vonalakkal tarkított mintás betétei is a fészek motívumhoz hasonlítanak. A tervezők, ezzel, a természeti hatást tükröző szimbólummal az Avis környezettudatosságára utalnak, mellyel a design megjelenéséhez hozzáadott érték is párosul.

Project management, space planning: REscon Kft. Irodabútor forgalmazó: Europa Design Zrt. Fotók: Zsitva Tibor