MOBILITÁS, VARIABILITÁS, FUNKCIONALITÁS

Talán ez a három szó az, amely legjobban jellemezheti az Avis Budget Group BSC irodájának fogadótereit. A könnyen mozgatható bútoroknak köszönhetően a tér bármikor egyszerűen átalakítható az épp aktuális funkció követelményeinek megfelelően. Vendégfogadás? Konferencia? Előadás vagy tárgyalás? Az Avis multifunkcionális vendégterében ezek közül bármelyik megvalósulhat, az ésszerű kialakítás értékét pedig tovább növeli a természeti design emberközeli koncepciója. A „madárfészek” grafika az Avis környezettudatosságát szimbolizálja.

 


MOBILIÁKKAL A VÁLTOZATOSSÁGÉRT


Alapesetben a tágas lobby egyfajta váróteremként, az ügyfelek fogadására szolgál. Ilyenkor a breakout bútorokkal tagolt teret lezárja a fehér tolófal, amely mögött két konferenciaterem található. A lobby terében a Pause bútorcsalád különböző elemei (pl. kétszemélyes- háttámlás elem, kétszemélyes sarokelem, egyszemélyes puff) szabadon átcsoportosíthatóak. Az Europa Design tervezői az alacsony ülőalkalmatosságokon kívül magasított székeket is elhelyeztek a lounge-ban. Az ezekhez tartozó bárpultszerű asztalokkal szintbeli játékot csempésztek a térbe. Az ülőbútorokba integrált elektromos dugalj és internet csatlakozó a „digitális nomád” dolgozók munkavégzését segíti. A teret ugyanakkor nemcsak a kanapék változatos elhelyezésével és különböző magasságával lehet izgalmassá tenni, hanem a háttérben álló, fehér színű tolófal pozíciójának változtatásával is.

 


MAXIMÁLIS MÉRET, MAXIMÁLIS TÉRKIHASZNÁLÁS


Állófogadás esetén a lounge a konferenciatermeket elválasztó mobilfal eltolásával 250 négyzetméternél is nagyobbra bővíthető, ekkor az előcsarnok akár 300–400 fő befogadására is alkalmas. Ebben az állapotban nyer igazán értelmet a lobby összetett multimédiás rendszere, amely kijelzőkkel, vetítőkkel és megfelelő hangosítással támogat bármilyen rendezvényt, előadást.



A MADÁRFÉSZEK DESIGN MARKÁNS MEGJELENÍTÉSE


Az Interface FLOR gyártó New Horrisons II. típusú, szürke modulszőnyegét világos, madárfészekre utaló mintás betétek teszik izgalmassá. A fehér belső árnyékolókra festett vonalminta a lobbyt határoló helyiségek áttekintő ablakaira is felkúszik. Míg a várótér, a különböző funkcióknak megfelelően folyamatosan alakítható, addig a természet hangulatát közvetítő design állandóságot eredményez a lounge terében.



Project management, space planning: REscon Kft. Irodabútor forgalmazó: Europa Design Zrt. Fotók: Zsitva Tibor