A Reconcept Befektetési és Tanácsadó Kft. vállalati pénzügyekkel, reorganizációval foglalkozik; a magyar piacon egyedülállóan, a válságba jutott és működési nehézségekkel küzdő, de megmenthető vállalkozások összetett pénzügyi problémáira nyújt hosszú távú megoldást.

                                     
2013 őszétől új szolgáltatással kíván a társaság piacra lépni: a jelentős ingatlanvagyonhoz kapcsolódóan pénzügyi problémákkal küzdő vállalkozások számára kíván komplex, pénzügyi, szervezési és ingatlanstratégiai tanácsadást nyújtani. Az új üzletágat a társaság közös vállalati formában hozza létre Hornok Krisztiánnal, aki korábban a DTZ nemzetközi ingatlantanácsadó vállalat magyarországi ügyvezető igazgatója volt.


„Az ingatlanpiac a finanszírozási nehézségek által leginkább érintett szektor, ahol szorosan összefonódnak az ingatlanhasznosítás és a finanszírozás problémái. A Reconcept a restrukturálási, vállalati-pénzügyi, adósság-tanácsadási és széles ingatlanpiaci felkészültségével képes ingatlanszakmai és finanszírozási szempontból is komplex problémákat kezelni. Ebben a tekintetben egyedülálló szereplője a magyar piacnak.” – összegezte az elképzelést Hornok Krisztián, a Reconcept Property Solutions vezetője.


A Krisztiánnal való együttműködés révén bővíteni tudjuk a tevékenységi körünket, nemzetközi kapcsolatrendszerünket, emellett átfogó ingatlanpiaci tudással is gazdagodunk – tette hozzá Pilhál Zsolt, a Reconcept Kft. ügyvezető partnere.


Hornok Krisztián szakmai pályafutása:

Pénzügyi és ingatlanszakértői egyetemi diplomával rendelkezik, eredeti szakterülete az értékbecslés. 1997-ben csatlakozott a DTZ-hez, mint értékbecslő és piacelemző. 2003 elején nevezték ki az ingatlanszakértői szolgáltatások üzletág-vezetőjének, majd 2006 májusától az ingatlantanácsadó cég ügyvezető igazgatójának. 2012 tavaszától a közelmúltig a Property Partners ingatlanpiaci szolgáltatónál dolgozott. 2006-2013 között az  RICS magyarországi elnökségének tagja volt.
2013 augusztusától a Reconcept Kft-vel közös üzleti vállalkozás, a Reconcept Property Solutions vezetője.