Az osztrák Volksbank Real Estate Services (VBRES) tulajdonában álló Kálvin Center, Baross 52 és Duna Office Center irodaházak 2012 tavaszán kerültek a CE LAND vagyonkezelése alá. A VBRES megbízása két részből állt: stabilizálni az irodaházak pozícióját az ingatlanpiacon új bérlők megkötésével és a meglévők szerződéseinek meghosszabbításával, valamint olyan befektetőt találni, aki meglátja az akkor még befagyott befektetési piacon a portfólióban rejlő lehetőségeket. Az egy évvel ezelőtt még 5 épületből álló portfólióból két ingatlant – a törökbálinti Atlanta Centert és a 11. kerületi Dexagon irodaházat – 2014 őszéig sikerrel értékesítette a CE LAND.


A Kálvin Center, a Baross 52 és a Duna Office Center esetében azonban más kihívásokkal kellett szembenézni. E három épület egy portfólióban való értékesítése során figyelembe kellett venni, hogy egymástól szinte minden szempontból különböző irodaházakról beszélünk. Az eltérő lokációjú, minőségű, korú és szolgáltatásokkal bíró épületekben azonban mégis megtalálható az az egyedi plusz, ami további kecsegtető lehetőséget jelent egy befektető számára.


A portfólió értékesítése során a CE LAND-nak nem csak meg kellett mutatnia, hogy egy éppen pangó piacon is ígéretesen prosperálnak az épületek, hanem az épületekben rejlő jövőbeni lehetőségekről is meg kellett győznie a befektetőket.  Az épületekkel való ismerkedési, átvilágítási fázisokat, valamint tárgyalási folyamatokat követően 2015. április közepén zárult le a portfólió értékesítése.
„Megbízónk, a VBRES megelégedésével zárult ez az akvizíció, hiszen az elmúlt években egy tulajdonos sem mondhatta el magáról, hogy ilyen rövid, közel 12 hónapos időtartamon belül 5 ingatlanját is értékesíteni tudta. Büszkeséggel tölt el, hogy professzionális csapatunknak hála ilyen eredményt érhettünk el. Mindezeken felül továbbra is dolgozunk a tulajdonos vagyonkezelő képviselőjeként Duna Tower irodaházon, ahol az elmúlt egy év alatt igazán kiemelkedő sikereket tudhatunk magunkénak mind a bérbeadás, mind az irodaház piaci pozíciójának megerősítése terén. Továbbra is azon dolgozunk, hogy mihamarabb új, pozitív hírekkel szolgálhassunk cégünkkel kapcsolatban. ”- nyilatkozta Széll Csaba, a CE LAND ügyvezető igazgatója.

 

 

 

CE LAND