A Groupama frissen átadott székháza Kolba Mihály elkötelezetten környezettudatos szemléletének köszönhetően nyerte el mai formáját. A Párizsi Nagyáruház késő szecessziós homlokzata pedig a XXI. századi igényeket minden szempontból kielégítő irodákat és multifunkcionális tereket rejt Tiba János átiratában.

A Krisztina Palace második emeletén lévő Eaton Enterprises irodájának kialakítása és berendezése az épület kedvező megvilágítottsági lehetőségeit igyekszik a legteljesebb módon kihasználni. A házat képviselő Cushman & Wakefield munkatársa, Szántó Tamara különlegességeket is elárult az épületről, például, hogy légópincével is rendelkezik, mely viszonylag ritka tartozéka egy A+ kategóriájú irodaháznak. Az Eaton részéről Mohai Gábor értékesítési igazgató mutatta be a világcég tevékenységét. Előadásából kiderült, hogy az Eaton az építészeti világításvezérlés területén tartalék- és menekülő fény berendezésekkel az irodapiac vezető szereplője! Az utolsó szakmai prezentáció az étkezőt díszítő, Barrisol feszített mennyezet tervezéséről adott információkat: az egymást keresztező, megvilágított sávok inspirációját például a belső homlokzat tükröző és nem tükröző felületeinek játéka adta.
 
A látogatókat ezúttal is a már ikonikussá vált, fényekkel és zenével dinamizált partybusz szállította a helyszínek között, ami mellett természetesen pihentetőbb, hagyományos buszos közlekedési formát is választhattak az éjszakai érdeklődők.
 
A Groupama székháznak otthont adó Erzsébet Irodaházban az épület dicséretes újjászületésének folyamatát, az eredeti ház megtartásának okait tárta fel Nagy Attila, a tulajdonos Elsbet Kft. képviselője. A házat szinte egyedül bérlő Groupama részéről Liziczai Zsolt vázolta a cég fejlődését és jelentős ingatlan beruházásait a Fradi Arénától az Erzsébet Irodaházig. A fő előadó, Kolba Mihály építész a ház újragondolását, facelift-jét, valamint a két tornyot összekötő híd megalkotásának részleteit osztotta meg a hallgatókkal igen szemléletesen és közérthetően. A Groupama bérlői területének belsőépítész tervezője, Erdélyi Linda a LAB5-tól, a tervezési folyamat és az igen összetett megrendelői elvárások kezelésére mutatta be koncepcióját a vezérigazgatói szintre vonatkoztatva. Az esemény a földszinti lobby térben folytatódott, melyben Veréb Csaba belsőépítész egyedi pultrendszere dominált.
 
A záró helyszínen a Párizsi Nagyáruház tulajdonosa, az MFB Ingatlanfejlesztő Zrt. jóvoltából a látogatók bepillantást nyerhettek a hajdani bálterembe, ahol az épület történetét bemutató előadást Farkas Örs tartotta meg éjfél után. A felső három szintet elfoglaló bérlői területen Az Év Design Irodája versenyen idén 3. helyezést elért, világsikerű magyar startup, a szélessávú videó közvetítésekkel foglakozó Ustream irodáját járhatta be a felcsigázott közönség. A cég jövőorientált tevékenységét kifejező, a MádiLáncos Építész Stúdió által tervezett terek koncepcióját Láncos Áron belsőépítész mutatta be. A karakteres színek és falgrafikák mellett az Europa Design ergonomikus bútorait is felfedezték a látogatók, de a legnagyobb sikere minden kétséget kizáróan a Túró Rudi automatának volt. A hetedik emeleti teraszon nemcsak az ékszerdobozként ragyogó üvegbuborék, hanem a lélegzetelállító kilátás és a friss, őszi levegő is maradásra csábította a résztvevőket. Az eseményt hagyományosan lezáró sorsoláson egy vérbeli, éjszakai, fekete munkaszéket nyerhetett az a résztvevő, aki az irodaházi kvíz kérdésekre helyesen válaszolt.
 
„A program célja, hogy a látogatók az irodaházakról olyan módon szerezzenek benyomásokat, ahogyan arra hagyományos eszközökkel, nyomtatott és online megjelenéseken keresztül nem nyílik lehetőségük.” - tárta fel az együttműködés lényeges elemét Harkácsi István, az irodakereso.info tulajdonosa, a program társszervezője és médiapartnere.


 „Az idei Éjszakán az építész- és ingatlanszakmai érdeklődők tették ki a látogatók zömét. A programsorozat szervezői a magas színvonalú előadásokra kapták a legtöbb dicséretet a résztvevőktől.” - összegezte a visszajelzéseket Feuertag Ottó, az Europa Design és az Irodaházak Éjszakája alapító tulajdonosa.  


A nagy sikerű programsorozat 2016-ban folytatódik!

 

 

Europa Design