A LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) egy világszerte elismert minősítő rendszer, amely fenntarthatósági szempontokat vesz figyelembe az épületek értékelése során.


A U.S. Green Building Council által kiadott minősítés vizsgálja az épület belső környezetének minőségét, a környezeti szempontból előnyös elhelyezkedését, energia-és vízfelhasználásának hatékonyságát, a beépített innovatív technológiát- és anyagokat, illetve a fenntartható üzemeltetést.

“A Capital Square egyedülálló műszaki tartalommal és üzemeltetési megoldásokkal emelkedik ki a többi „A” kategóriás irodaház közül, ezt most megerősítette a minősítés is.


A Leed Gold minősítések megszerzésében nagy szerepe van a CA Immo Hungary csapatának, különösen az R70 irodaház esetében, ahol egy 2002-ben épült irodaházról van szó, és ahol az elért eredmény bizonyítja azt, hogy az épületek megfelelő gondozása és üzemeltetése esetén a régebb óta a piacon lévő épületek is képesek megfelelni a LEED szigorú előírásainak és képviselni a fenntarthatóságot. Ez annak visszaigazolása számunkra és a bérlőinknek, hogy az épület a megépítése óta kiegyensúlyozottan és hatékonyan üzemel és képes lépést tartani korunk elvárásaival– mondta Gulyás Ede, a CA IMMO magyarországi ügyvezetője.

A Capital Square irodaházat 2009-ben adták át Budapest legsikeresebb iroda negyedében, a Váci úton. A bérlők kényelmét egyedileg kialakítható irodák és különleges szolgáltatások − egyebek mellett étterem, kávézó, bank − biztosítják. Az épület összterülete 32,500 nm, amelynek jelenleg 87 százaléka van bérbe adva.

Az R70 Office Complex egy 'A' kategóriás irodaház számos szolgáltatással, jó megközelíthetőséggel és átlagon felüli parkoló számmal,amely a Rákóczi úton, a Blaha Lujza tér között található. A közel 19.000 nm irodaépület 82 százaléka van kiadva.

A CA IMMO-t a LEED tanúsítvány megszerzésének folyamata során a Colliers International zöld épület minősítő csapata segítette.

 

Zempléni Kommunkáció