Egy új társaság kizárólag üzleti alapokon is működőképes, fenntartható szolgáltatási kínálattal alapítható meg egy tőkeerős, szakmai és nemzeti szempontokat szem előtt tartó befektető bevonásával.

Vagyis ezek szerint másfél évvel a Malév megszűnése után egyelőre a Sólyom Airways sem felelt meg a minisztérium elvárásainak. A társaság vezérigazgatója szerint nemzeti érzelmű lesz a Sólyom. Az már biztosra vehető, hogy hat gépe lesz a társaságnak, az erről szóló lízingszerződéseket már alá is írták.



Kisebbségi tulajdonos lenne az állam
 

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára úgy korábban úgy nyilatkozott, hogy az állam legfeljebb kisebbségi tulajdonos lenne az állam. Ugyanakkor szerinte még a nyáron létre kellett volna hozni az új társaságot, mert később már nehéz lenne egy teljesen nulláról induló céget indítani. Részletek >>

A minisztérium munkatársai jelenleg is vizsgálják, hogy a Budapest Airport Zrt. privatizációjával kapcsolatban feltárt mulasztások és jogsértések által okozott károk hogyan csökkenthetőek illetve szüntethetőek meg. Felmérik azt is a minisztériumban, hogy a jövőben a közlekedési ágazatban milyen feltételekre kell kiemelt figyelmet fordítani a privatizációs szerződések megkötésekor. Azt is vizsgálják, hogy az ország nemzetközi és egyéb kisebb repülőterei működési feltételeinek olyan átalakítását, hogy a jelentésben megállapított jogsértések és a nemzetgazdaság számára jelentős károkat okozó döntések ne ismétlődhessenek meg.

"Meggyőződésem, hogy a jelentésben foglaltak számos olyan tanulsággal szolgálnak a mindenkori kormányok számára, amelyek az állami vagyon fokozott védelmét és az azzal való különösen körültekintő gazdálkodást előtérbe helyezik" - írta a miniszter. "Kiemelt fontosságú célunk - folytatta Németh Lászlóné - a nemzeti vagyon gyarapítása, a nemzeti vagyonnak a közérdek és a közösségi szükségletek céljára történő hasznosítása, a természeti erőforrások megóvása, a nemzeti értékek megőrzése és védelme."

 

privatbankar.hu