Egyre pozitívabb a kép a budapesti ingatlanpiacról, nemcsak a választék széles, hanem az érdeklődés is nagy az ingatlanok iránt. „A korábbi évek mozdulatlansága után 2014-ben élénk aktivitás jellemezte a budapesti befektetési ingatlanpiacot, amelyen meghatározó szerepet játszottak a magyar intézményi befektetők. A legnagyobb tranzakciók magyar alapokhoz köthetőek. Az Óbuda Gate adásvétele illeszkedik ebbe a folyamatba, aminek köszönhetően a Diófa Alapkezelő tovább növelte az általa kezelt ingatlan-portfólió nagyságát”. – összegezte Tilki Róbert, a Robertson Hungary ügyvezető igazgatója.

A tranzakció során a Robertson Hungary és BNP Paribas Real Estate CEE közös csapata képviselte az eladót. „A csapat nemzetközi összetétele hozzájárult ahhoz, hogy szélesebb platformon tudjunk professzionális szolgáltatást nyújtani, így a tranzakció rekordgyorsasággal zárult le. Jó hír, hogy a budapesti befektetési ingatlanpiac újra kezd magára találni és fokozatosan erősíti szerepét a régió országai között.” –tette hozzá a Del Chandler, BNP Paribas Real Estate CEE Befektetési igazgatója.

A 2001-ben épült Óbuda Gate irodaház, Budán, kiváló lokációban helyezkedik el, közel a belvároshoz és a legfontosabb közlekedési csomópontokhoz. A többszörös díjnyertes irodaház 14,300 m2 irodát és komplex szolgáltatásokat kínál bérlői számára. Az irodaház 70%-os bérbeadottsággal üzemel, nemzetközi és magyar vállalatok egyaránt megtalálhatóak a bérlők között.

„Eladó ingatlanokból nagy a választék a budapesti ingatlanpiacon, de nem könnyű megtalálni a stratégiánknak megfelelő ingatlanokat. Az Óbuda Gate esetében az a véleményünk, hogy ár-érték arányban kiváló ingatlant sikerült találnunk, amely befektetőink számára hosszú távon is megfelelő hozamot biztosíthat. Habár az irodaház bérbeadottsága jelenleg nem éri el a piaci átlagot, bízunk benne, hogy a meglévő jó nevű bérlők mellé rövid időn belül sikerül további bérlőket találnunk”. – mondta el Biró Gergely, a Diófa Alapkezelő vezérigazgatója.


Robertson