A Ferrari Budapest tárlatában fémre, fára, bőrre nyomott, erre az alkalomra összeállított képanyag látható egy gyönyörű, ezüst 1965-ös évjáratú Ferrari 330 GT veteránautó, és egy Ferrari F430 Challenge versenyautó mellett. Az igazi rajongók számára pedig csemege lehet, hogy láthatják a Ferrari Budapest szalon üvege mögé kihelyezett, limitált példányban készült, a gyár 60. születésnapjára kiadott relikviát is. Megtekinthetőek az Aprilia, Vespa, Moto Guzzi motorkerékpárjai és három Ducati is, melyek közül a matt fekete Dark a közönség kedvenc. A Bank Center előtti Szabadság téren három Fiat 500-as várja a látogatókat, a két L verzió mellett egy Gucci edition kabrió dobogtatja meg az arra haladó fashioniszták szívét. A Campari, Furla és Coccinelle stílusos kiegészítőivel mutatja be a Dolce vita életérzést, míg a professzionális Wilier, Bianchi és Pinarello kerékpárok nem csak az árukkal ejtik ámulatba az érdeklődőket.

Október 2-án 17:00 órakor nagy sajtóérdeklődés mellett zajlott Obendorfer Dávid, magyar származású, Olaszországban élő designer előadása, aki a Bank Center meghívására, külön a kiállítás alkalmából utazott haza. Saját, Renault 4 és Fiat 127-es, kézzel készített rajzait is bemutatta a résztvevőknek. A MOME-n végzett tehetséges fiatalember 12 éve él Olaszországban és egyben az olasz design bűvöletében. Előadásának fő témájául is azt a kérdést feszegette, hogy az “Olasz design csak legenda vagy élő valóság?” illetve a számára legizgalmasabb tervezői irányzatot, a retro témakörét boncolgatta. Számára a retro nem a múlt egyszerű utánzása, nem tiszta nosztalgia, nem a már létező formák megerőszakolt újjászületését jelenti. Ő régi értékek mentén, a múlt üzeneteit a jelenbe átültetve a retrot egy önálló, rendkívül szerethető műfajként értékeli. Véleménye szerint hibás felfogás, hogy a design sikerét az adott termék népszerűségében mérik, hisz egy jó design is lehet rosszul kivitelezett termék és fordítva, egy kiváló termék is lehet sikeres a rossz design ellenére is. Úgy véli, a magas sikeres a rossz design ellenére is. Úgy véli, a magas minőség és a formabontó design együttese a siker biztos záloga.
Dávid nagy megtiszteltetésnek örvendhetett, ugyanis az előadás után az olaszországi Magyar nagykövet asszony, Maria Assunta Accili hívta meg őt rezidenciájára egy valódi olasz vacsorára, hogy jobban megismerhesse pályafutását és jövőben terveit.

Azok számára, akik eddig nem jutottak el a VIVA LA MOBILITÁ Kiállításra, október 6-ig adott még a lehetőség minden nap 8-20 óráig a Bank Centerben.

 

Bank Center